Фото без опису03 липня 2023 року під головуванням сільського голови Андрія ГАЙДАША відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якому серед іншого було розглянуто питання щодо визначення порядку участі батька у вихованні малолітньої дитини.

Повноцінна участь батьків у вихованні дітей максимально забезпечується при їх спільному проживанні. У тих випадках, коли батьки, внаслідок розірвання шлюбу або з інших причин, не проживають спільно, можуть виникати спори щодо участі у вихованні дитини, визначення місця проживання дитини та порядку зустрічей з дитиною того з батьків, хто мешкає окремо.

Відповідно до статті 15 Закону України «Про охорону дитинства» батьки, які проживають окремо від дитини, зобов’язані брати участь у її вихованні та мають право спілкуватися з нею, якщо судом визнано, що таке спілкування не перешкоджатиме нормальному вихованню дитини. У разі, коли батьки не можуть дійти згоди щодо участі одного з них, який проживає окремо, у вихованні дитини, порядок такої участі визначається органами опіки та піклування за участю батьків, виходячи з інтересів дитини.

У ході засідання було заслухано заявників та членів комісії, які брали активну участь в обговоренні, висловлювали власну думку та вносили свої пропозиції до відповідних рішень. Прийнято спільне рішення в інтересах дитини, яке взято на контроль до виконання.

Також було розглянуто й інші питання, зокрема, про визначення місця проживання малолітньої дитини.