Фото без описуПовернення на довоєнну систему оподаткування, застосування РРО/ПРРО, мінімальне податкове зобов’язання, майнові податки та інші резерви наповнення бюджету – питання, які обговорили начальниця Гусятинської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області Ольга БІЛЕНЬКА та голова Васильковецької територіальної громади Андрій ГАЙДАШ під час нещодавньої робочої зустрічі. 

«Важливо зараз консолідувати зусилля податкової служби та органів місцевого самоврядування в інформуванні платників щодо новацій Закону України № 3219, яким передбачено перехід на довоєнне оподаткування», – наголосила Ольга БІЛЕНЬКА. 

Детально очільниця податкової інспекції зупинилася і на відновленні застосування штрафних санкцій до суб’єктів господарювання за невидачу фіскального чеку та нагадала, що обов’язкове застосування РРО/ПРРО передбачено ще з 1 січня 2022 року.

Під час зустрічі також обговорили особливості розрахунку мінімального податкового зобов’язання та сплати громадянами майнових податків, намітили спільні дії у сфері легалізації трудових відносин.