Фото без опису14.серпня 2023 року до Васильковецької територіальної громади з робочим візитом завітав начальник Чортківської районної військової адміністрації Володимир ШИПІТКО. Для початку очільник району ознайомився із ходом робіт щодо  ліквідації наслідків стихійного лиха  (буревію, сильного вітру, сильного  дощу, великого  граду) на території громади  25 липня 2023 року, внаслідок якого пошкоджено покрівлі приватних будинковолодінь та комунальних закладів Крогулецької гімназії та ЗЗСО I-III ступенів  с.Коцюбинці.  Також предметом обговорення стали питання підготовки освітніх закладів громади до нового навчального року, стабільного проходження наступного опалювального сезону. Разом з керівництвом громади розглянули виконання заходів  із забезпечення належного функціонування об'єктів фонду захисних споруд цивільного захисту на території району  та приведення їх у готовність для використання за призначенням   для  укриття  населення.   

Відтак, спільно з головою Васильковецької територіальної громади Андрієм ГАЙДАШЕМ проінспектували укриття спеціалізованої школи з поглибленим вивченням інформаційних технологій та технологічних дисциплін села Васильківці. Далі об’єктом обстеження став Чабаровецький ліцей та заклад дошкільної освіти, які знаходяться в одному приміщенні.        

Особливу увагу в ході візиту акцентовано на обладнанні захисних споруд міжнародним розпізнавальним знаком цивільної оборони, вказівниками щодо місця знаходження захисної споруди, цілодобового безперешкодного доступу для всіх відвідувачів, визначення відповідальних осіб за їх утримання (наявної інформації про відповідальну особу та  номером телефону).