Фото без описуВідділ ЦНАП інформує та нагадує установам, які продовжують вимагати довідку про склад сім’ї, та громадянам, які намагаються таку довідку отримати, що такий документ скасовано.

Кабінет Міністрів України прийняв шість постанов про скасування вимог щодо надання довідки про склад сім'ї для отримання певних адміністративних послуг.

 А отже, чинним законодавством не передбачено отримання такої довідки, а також не визначено орган, який видає таку довідку. Крім того, форма довідки про склад сім'ї втратила чинність згідно з наказом Міністерства соціальної політики України від 17 липня 2019 року № 1106.

У зв’язку з цим у відділі Центр надання адміністративних послуг Васильковецької сільської ради Тернопільської області та у старостинських округах Васильковецької сільської ради не видають довідок про склад сім'ї.

Також інформуємо, що, звернувшись у відділ ЦНАП або до старости, можна отримати витяг про зареєстрованих у житловому приміщенні осіб. Для отримання такого витягу необхідно мати такі документи:

- паспорти усіх зареєстрованих у будинку осіб;

- документ про присвоєння ідентифікаційного номера;

- свідоцтво про народження (дітей до 14 років);

- правовстановлюючі документи на житло.

 Родинні відносини між зареєстрованими особами посвідчуються свідоцтвами про народження, шлюб тощо. І факт цих відносин витягами про зареєстрованих осіб не встановлюється.

У випадку, якщо родинні відносини підтвердити свідоцтвами неможливо, то факт родинних відносин підтверджується судом.