Фото без опису

21 лютого 2024 року у Васильковецькій сільській територіальній громаді відбулася  робоча зустріч за ініціативи громадської організації "ТМЖК " Відродження нації"  та за сприяння Чортківська районна державна адміністрація

Обговорювали можливості співпраці в  рамках проєкту «Забезпечення комплексного реагування з метою захисту осіб, які постраждали від насильства, пов’язаного з війною, торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно зумовленого насильства у Тернопільській області».

Результати  Національного дослідження вразливості різних груп населення до торгівлі людьми та експлуатації, проведеного на замовлення представництва МОМ в Україні - Агентства ООН з питань міграції в Україні та представленого  2 грудня Міжнародною організацією з міграції в Україні, кожен четвертий українець має досвід отримання ризикованих пропозицій, які можуть призвести до торгівлі людьми чи експлуатації. 

Вплив війни на населення Тернопільської області (дані дослідження МОМ, 2022р.): 46% втратили дохід, 34% втратили роботу, 38% зазначили погіршення фізичного здоровя, 14% свідчать про неможливість жити гідним життям ( брак елементарних речей і т.д.), загалом 78% населення області постраждали загалом від повномасштабної війни.

Масове переміщення і руйнування громадських структур, призводять до зростання загрози торгівлі людьми, ґендерно зумовленого насильства, експлуатації та наруги над найвразливішими.

Завдяки активній  реалізації проєкту «Забезпечення комплексного реагування з метою захисту осіб, які постраждали від насильства, пов’язаного з війною, торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно зумовленого насильства у Тернопільській області», який впроваджує  громадська організація  «ТМЖК «Відродження нації» на допомогу можуть розраховувати: постраждалі від випадків торгівлі людьми, експлуатації, ґендерно-зумовленого насильства, постраждалим від насильства, пов’язаного з війною, постраждалим від сексуального насильства, пов’язаного з війною, діти без супроводу, діти переміщені без батьків. 

Завдяки проекту відбуваються заходи, спрямовані на  попередження ризиків потрапляння в ситуацію ТЛ, експлуатацію чи ҐЗН через організацію заходів, спрямованих на підвищення обізнаності населення.

А також передбачається  забезпечення покращеного доступу особам, які постраждали від торгівлі людьми, до допомоги в рамках Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

Психологічні консультації, правові консультації  та психосоціальна підтримка передбачені   проєктом «Забезпечення комплексного реагування у сфері захисту осіб, які постраждали від торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно-зумовленого насильства у воєнний час у Тернопільській області».

Психологічні консультації:0957493435, - досвідчена психологиня, працівниця "ТМЖК "Відродження нації".

Правові консультації: 0501385508 - досвідчений юрист  надає консультації  щодо відновлення документів, реєстрації, прав власності, батьківських прав, складання позовних заяв, надання юридичного супроводу. 

Рекомендуємо звертатися на Гарячу лінію 527!