Фото без опису

13 серпня 2024 року на сайті Президента України розміщено петицію військовослужбовця, учасника бойових дій  Костянтина Горбачова про встановлення в Україні Дня військ протиповітряної оборони Сухопутних військ, який пропонується відзначати щороку 5 березня

У петиції зазначено наступне:

- Відсіч збройної агресії російської федерації Силами оборони України неможливе без їх надійного прикриття від ударів з повітря. Вагома складова цих завдань успішно виконується військами протиповітряної оборони Сухопутних військ Збройних Сил України, частини і підрозділи яких завжди діють безпосередньо в бойових порядках підрозділів, що прикриваються. Особливо це стосується особового складу підрозділів протиповітряної оборони бригад, які постійно виконують бойові завдання пліч-о-пліч з піхотою на "нулі", а з розвідниками та "спецами" за "нулем".

Це також стосується особового складу підрозділів протиповітряної оборони Десантно-штурмових військ, Сил Територіальної оборони, Морської піхоти Військово-морських Сил Збройних Сил України, Національної гвардії України тощо.

Тому, з метою визнання мужності та героїзму особового складу військ протиповітряної оборони Сухопутних військ Збройних Сил України та підрозділів протиповітряної оборони інших військових формувань, їх внеску у відновлення незалежності та територіальної цілісності України просимо Президента України встановити День військ протиповітряної оборони Сухопутних військ, у який щороку 5 березня вшановувати заслуги дійсних та загиблих солдат, сержантів та офіцерів підрозділів протиповітряної оборони Сухопутних військ, Десантно-штурмових військ, Сил Територіальної оборони, Морської піхоти Військово-морських Сил Збройних Сил України, Національної гвардії України тощо.

Цей день - 5 березня 2022 року, став одним з перших найрезультативніших для підрозділів протиповітряної оборони зазначених видів і родів військ (сил). Так, за цю добу воїнами 72, 58 омбр, 1 отбр, 59 омпбр, 1129 зрп, 95 одшбр, 137 обмп було знищено п'ять літаків, п'ять вертольотів та БпЛА оперативно-тактичного рівня російсько-терористичних військ.

Ознайомитися і підтримати петицію ви можете за посиланням:

https://petition.president.gov.ua/petition/232228