У 2022 році розгортаються підрозділи територіальної оборони в Тернопільській області

В цьому році в країні сформовані Регіональні управління Сил територіальної оборони Збройних Сил України.  Відповідно до Закону України «Про основи національного спротиву» з поточному році в державі розгортаються військові частини територіальної оборони (ТрО). Чотири регіональні управління здійснюватимуть управління відповідними підрозділами ТрО. До військово-сухопутної зони Регіональних управлінь Сил ТрО увійдуть визначені області. У кожній із них сформована бригада територіальної оборони, а кількість батальйонів приведуть відповідно до кількості районів, утворених під час адміністративної реформи (плюс батальйон в обласному центрі). Підрозділи будуть повністю розгорнуті в 2022 році. 

Робоча зустріч з начальником Чортківського районного сектору з питань пробації №3

18 лютого 2022 року голова Васильковецької сільської ради Андрій ГАЙДАШ провів робочу зустріч з начальником Чортківського районного сектору №3 філії Державної установи «Центр пробації» в Тернопільській області Ольгою ЧЕПЕЛЮК.

Відбувся захід до Дня вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні

День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.  На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби зі злом, заплативши надвисоку ціну – власне життя. На вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні, 18 лютого 2022 р. у Коцюбинському старостинському окрузі Васильковецької ТГ розпочався захід із театралізованого відтворення подій Майдану, на який завітали почесні гості: голова Васильковецької ТГ- Андрій ГАЙДАШ та начальник відділу освіти, культури, сім'ї, молоді та спорту - Зоряна РОГА. По завершенню у школі розпочався загальношкільний захід "Небесна Сотня України - сини, що в небо відлетіли", підготовлений учнями 5, 7- 11 класів та педагогом- організатором - Світланою МИХАЛКІВ .На дійство були запрошені випускники школи, очевидці і активні учасники подій Революції Гідності. Ми будемо пам'ятати Героїв Небесної Сотні і зобов'язані будувати ту державу, за яку вони загинули. Ми дякуємо Богу за тих сміливих і щирих людей, які були серед нас .Ми Вас не забудемо. СЛАВА УКРАЇНІ !!! ГЕРОЯМ СЛАВА!!!

Різдвяне дійство в селі Коцюбинці

Зберегти традицію колядування, принести людям світло та радість – саме для цього у Коцюбинецькому старостинському окрузі Васильковецької ТГ вперше організували різдвяне дійство «Ой радуйся, земле!». Свято зібрало мешканців громади та гостей, які прийшли послухати виконавців, сфотографуватися на фоні новорічних локацій, поласувати частуваннями та теплими напоями.

Вітали колядою та засівали

14 січня для працівників Васильковецької сільської ради розпочалося святково. В цей день  вихованці та працівники загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів с.Старий Нижбірок завітали до сільської ради.

Колядники завітали до сільської ради

Вшановуючи давні українські традиції, до Васильковецької сільської ради завітали колядники ЗОШ І-ІІ ступенів с. Крогулець, ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Нижбірок та колядники із мистецької школи Васильковецької сільської ради