Зустріч з представниками посольства Латвійської Республіки у Васильковецькій ТГ

27 вересня 2023 року у Васильковецьку територіальну громаду завітали представники Латвійського агентства інвестицій та розвитку в Україні, а також аташе з економічних питань Посольства Латвійської Республіки в Україні Айнарс МЕЖУЛІС, заступник голови Тернопільської обласної ради Ігор СОПЕЛЬ та начальник відділу міжнародного співробітництва та промоції області Руслан КУЛИК.

Благодійний концерт з нагоди Дня Незалежності в Крогульцях

17 вересня 2023 року в с. Крогулець Васильковецької громади відбувся концерт, присвячений 32 річниці Незалежності України. Спільними зусиллями аматорів с. Крогулець та колективів Коцюбинецького БК було представлено украінські пісні, танці, авторські вірші та гру на музичних інструментах. Староста села Крогулець Ігор СОЛОНИНКА подякував учасникам за змістовний та патріотичний концерт. Зібрані кошти в сумі 5100 грн. будуть передані на ЗСУ. Допомагаємо-перемагаємо!

У Васильковецькій територіальній громаді відбулося підписання Меморандуму про співпрацю з БО "БФ Посмішка ЮА"

15 вересня 2023 року, відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Благодійною організацією «Благодійний фонд «Посмішка ЮА» та Васильковецькою територіальною громадою в особі сільського голови  Гайдаша Андрія Володимировича. Підписання Меморандуму відкриває додаткові можливості комфортного життя місцевим жителям.

Благодійний концерт з нагоди Дня Незалежності в Старому Нижбірку

10 вересня 2023 р. творчий марафон «Незламна Україна» відбувся в селі Старий Нижбірок. В оновленому залі будинку культури зібралось багато глядачів, які прийшли підтримати своїх аматорів та академічний ансамбль «Візерунок» Тернопільської обласної філармонії, який завітав до них в гості. Гучними та довготривалими  оваціями зал дякував акторам на сцені за їх щире, патріотичне та високе професійне виконання. 

Матеріали Асоціації міст України щодо необхідності залишення військового ПДФО та 64 відсотків ПДФО в місцевих бюджетах

Податок на доходи військовослужбовців став майже такою самою гострою темою програм і дискусій у ЗМІ та соціальних мережах, як і розмір їхнього грошового забезпечення. Щоправда, питання цього податку перевело напрям дискусії з Центру на громади, — ті начебто не допомагають чи недостатньо допомагають ЗСУ.