Юристи системи БПД допоможуть підліткам з 14 років звернутися до суду щодо неналежного батьківського виховання

Батьки або люди, які їх замінюють (опікуни чи піклувальники), зобов’язані піклуватися про дітей: виховувати їх, дбати про їхнє здоров’я, фізичний та духовний розвиток, захищати їхні права. Та що робити, якщо батьки ухиляються від своїх батьківських обов’язків, порушуючи в такий спосіб права дитини?

До 18 років право на шлюб дітям потрібно отримувати через суд: де можна отримати допомогу безоплатно

Якщо підлітки, яким виповнилося 16 років, хочуть укласти шлюб, їм потрібно звертатися до суду й отримати дозвіл на це, адже шлюбний вік в Україні настає з 18 років. Суд має розглянути цю заяву та на підставі наведених доказів встановити, чи відповідає шлюб інтересам неповнолітніх.

Грошова допомога від Товариства Червоного Хреста України

18 жовтня 2023 року представники Тернопільської обласної організації Товариства Червоного Хреста України працювали у Васильковецькій територіальній громаді в приміщенні Васильковецької сільської ради задля збору інформації для реєстрації на отримання грошової допомоги окремим категоріям ВПО.

У Васильковецькій ТГ відкрили клас безпеки

12 жовтня 2023 р. на базі ЗЗСО І-ІІІ ступенів с. Васильківці відбулося відкриття класу безпеки. Освітню територію облаштували у шкільному сховищі, аби хлопчики і дівчатка могли вдосконалювати свої уміння й навики жити безпечно за будь-яких умов.

Діти з 14 років можуть самостійно звертатися по допомогу до юристів з питань позбавлення батьківських прав

Батьки зобов’язані піклуватися про своїх дітей. Але що робити, коли вони не виконують свої обов’язки щодо дитини або навіть шкодять їй? Тоді може постати питання про позбавлення батьківських прав. Як відбувається цей процес та як підлітку отримати допомогу юриста, розповідаємо далі.

Вшанування пам’яті героїв в селі Жабинці

Незважаючи на дощ, який лив безперестанку, вчора, 8 жовтня 2023 р. в селі Жабинці Васильковецької ТГ всі місцеві мешканці, рідні, близькі, знайомі зібралися на освячення пам'ятника загиблому воїну-Герою ЯРОСЛАВУ МАЗНИКУ уродженцю села Жабинці. 

Благодійний концерт на підтримку ЗСУ до Дня Захисників України

8 жовтня 2023 в селі Старий Нижбірок Васильковецької територіальної громади відбувся концерт приурочений Дню захисників України за участю творчих колективів Коцюбинецького БК та народного артиста України, легендарного Павла Дворського з синами. Заповнена зала будинку культури гучними оплесками дякувала як маленьким артистам так і легенді української естради. Надзвичайний, незабутній, патріотичний, творчий вечір! 

Відбувся візит начальника Чортківської районної військової адміністрації у Васильковецьку ТГ

06 жовтня 2023 р. начальник Чортківської районної військової адміністрації Володимир ШИПІТКО спільно із начальницею відділу з гуманітарних питань Чортківської РВА Галиною ЧАЙКІВСЬКОЮ відвідали Васильковецьку  територіальну громаду Чортківського району, Тернопільської області для більш детального вивчення  питань галузь освіти і культури.